Piték

Meggyes tekercs, gyors nyári finomság

Már vagy 1/2 éve eltettem a PINteresten ezt a receptet. Annyira vagányul nézett ki, meggy is van benne, gyors is.. nekem való:-)

Tényleg nagyon gyors a készítése, vagyis az összeállítása. Az biztos, hogy nem egy meleg barát sütemény, mert 30 fokban bekapcsolni a sütőt… ahhhhhh…. de most kicsit hűvösebb volt ma, így ki is próbáltam.

Finom, savanykás íz, imádom:-)

HV:

  • 200 g vaj
  • csipet só
  • 450 g liszt / BL55/
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 150 ml tej
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 5 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a sót és az 1 cs, vaníliás cukrot, keverjük össze.
Mehet hozzá a puha vaj. Dolgozzuk össze.

Az eredeti recept joghurtot ír, de nekem sem joghurt, sem tejfölöm nem volt itthon, így tej kerül bele.
Adjuk hozzá a tejet és gyúrjuk össze.

Lisztezzük a munkalapot és nyújtsuk kb 3 mm vékonyra a tésztát.

Én a pizzavágómmal vágtam:-) Nagyon hasznos kis eszköz, bár pizzát igen ritkán eszünk:-) De jól jöhet tészta vágásra is.

Vágjunk 20-30 cm hosszú 7-8 cm széles csíkokat. Nekem egyszerre nem sikerült, így 3 tésztacsíkot tudtam első körben vágni. nem gond:-)

Rakjuk rá a meggyszemeket-ellenőrizzük azért hogy valóban magozott-e, nekem volt 5 szem amiben volt mag-, szórjuk meg 1 cs vaníliás cukorral. Így járjunk el mindegyik tésztacsíkkal.

Hajtsuk rá a tésztát a meggyre, nyomkodjuk össze a tészta illesztési pontjait a végeit pedig csippentsük össze.

Mire jó ha van itthon paela sütő:-))) Hát erre is pl. De sima tepsire is tehetjük, lényegtelen, nem folyik szét, semmi gond ha sima sütőlapra tesszük a tekercset.

Tekerjük fel az első töltött tészta darabot, aztán illesszük hozzá a másik tészta csíkot. TIPP! Az illesztési pontmál jól nyomjuk össze!

Nagyon fontos, hogy jól összenyomjuk az illesztékeknél a tésztát, különben sütés közben szétjönnek. Nekem 2 helyen elengedte magát a tészta, nem gond, ettől finom csak lehet szebben is:-)

Irány a sütő 200 fokon kb 40 perc sütés következik.

Ha kész még melegen porcukrozzuk meg alaposan.

Hűtsük ki és szeletelhetjük:-)

Én készítettem a befőttnek a levéből egy kis meggyszószt is.

Forraljuk fel a meggylét és keményítővel sűrítsük be. Én 1 és 1/2 ek keményítőt kevertem bele.

Ami kimaradt:-) persze az elején jó sűrűn raktam a meggyeket, aztán valamiért azt éreztem, hogy kevés lesz a meggy, így ritkábban kezdtem pakolni.. ennek az eredménye 4 szem maradék:-) és a tésztából is egy picike maradt:-)

Jó sütést:-)

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s