krémek

Banános tortakrém recept

Valami elképesztően finom, mondjuk én nagyon szeretem a banánt:-)
Gyorsan készül, a leghosszabb várakozás a hűtésnél van.

HV: 22 cm-es 3 lapos tortához

  • 3 nagy érett banán- az sem gond ha túlérett
  • 1 és 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • nagy csipet fahéj
  • 400 ml tej
  • 250 g vaj / ALDI/
  • 40 g porcukor

Elkészítés:

Mérjünk ki 300 ml tejet. A banánt villával nyomjuk össze és mehet is a tejhez. Ízlés szerint cukrozzuk,- én kihagytam, hiszen a banánon nagyon érett volt ,így az kellően megédesítette- fahéj is mehet bele és tegyük fel forrni.

Közben a maradék 100 ml tejet keverjük el a 1 és 1/2 cs vaníliás pudingporral.

Ha a banános tejes alap felforrt, mehet bele a puding, folyamatosan keverjük. Jó sűrű lesz. Ha kész, rottyant egyet, vegyük le a tűzről és hűtsük ki.

Közben a vajat habosítsuk ki  a porcukorral /40 g/, mikor szép habos, mehet bele a banános keverék.

 

Nagyon finom, könnyed, habos krémet kapunk:-)

Recept forrása: Nőklapja konyha desszert,
Én annyit változtattam, hogy tettem fahéjat is a receptbe.

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s