Piskóták

Gyors, nagyon kakaós piskóta, teljes kiőrlésű lisztből

Ilyen típusú piskótát már készítettem, de most mások az arányok. Nagyon légies, könnyed, szép állagú és nagyon szép színe van, a több kakaóportól.
22 cm-es formában sütöttem,és mivel normál torta készül vékonyabb lapokra vágtam, akár 4 lapot is vághattam volna, de én a 4 lapot eltettem későbbre, pohárkrémhez:-)

HV: 22 cm-es kerek formához

  • 6 db tojás /L méret LIDL/
  • 120 g kristálycukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 50 g kakaópor / Holland/
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt / LIDL/

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket a kristálycukorral verjük habbá.

Közben kimérhetjük a többi hozzávalót.:-)

Ha kész a hab, akkor a robotgépet vegyük alacsonyabb fokozatra és adjuk hozzá a sárgájákat. Lassan keverjük.
Ha elegyedett, mehet bele a kakaópor, liszt és sütőpor is, szitálva. Lassan keverjük és ha elkeveredett hagyjuk is abba.

A formát készítsük elő. Én az új formaelválasztóval fújtam ki. Szuper, könnyedén kijött a piskóta a formából.

Öntsük bele a masszát a formába, és a nem középen!!!! hanem egy fokkal lentebb tegyük be a formát. 40 perc a sülési idő kb.

Ha kész hagyjuk kihűlni a formában.
Vágjuk fel. gyönyörű színe van, és nagyon jó állaga:-)

Amiket használtam: Kattints a képekre és már vásárolhatsz is. GlazurShop.

 

Recept forrása:Nőklapja konyha DESSZERT kiadás
Én a lisztet kicseréltem, mert a recept sima lisztet ír.

 

 

 

 

Mentés