krémek

Citromkrém tortába

Nagyon finom, és őrülten savanyú:-))))
Igazi nyári tortakrém, pontosan a frissessége miatt.
Kedvenc krém lesz, a savanyúsága miatt, de ez igazi nyári torta. Nagyon frissítő!

HV:

  • 150 ml citromlé /friss/
  • 200 ml víz
  • 50 g kristálycukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 250 g vaj
  • 50 g porcukor

Elkészítés:

A citromlét és a víz egy részét a cukorral és forraljuk fel.

A maradék 100 ml vízhez adjuk a zacskó pudingport, keverjük el.

Mikor forr a citromos víz adjuk hozzá a pudingos keveréket. Forraljuk össze.
Nagyon sűrű krémet kapunk.

Hagyjuk kihűlni.

A vajat habosítsuk ki a porcukorral.

Mikor egyforma hőmérsékletűek a krémek akkor keverjük össze.

Nagyon nagyon finom de őrülten savanyú!:-)
Én a tortámra habcsókot készítettem, így nagyon finom lett, de önmagában a krémet így nem javaslom, vagy tegyél bele több cukrot.

Ha elkészítenéd az egész tortát, kattints.

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s