krémek

Citromkrém tortába

Nagyon finom, és őrülten savanyú:-))))
Igazi nyári tortakrém, pontosan a frissessége miatt.
Kedvenc krém lesz, a savanyúsága miatt, de ez igazi nyári torta. Nagyon frissítő!

HV:

  • 150 ml citromlé /friss/
  • 200 ml víz
  • 50 g kristálycukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 250 g vaj
  • 50 g porcukor

Elkészítés:

A citromlét és a víz egy részét a cukorral és forraljuk fel.

A maradék 100 ml vízhez adjuk a zacskó pudingport, keverjük el.

Mikor forr a citromos víz adjuk hozzá a pudingos keveréket. Forraljuk össze.
Nagyon sűrű krémet kapunk.

Hagyjuk kihűlni.

A vajat habosítsuk ki a porcukorral.

Mikor egyforma hőmérsékletűek a krémek akkor keverjük össze.

Nagyon nagyon finom de őrülten savanyú!:-)
Én a tortámra habcsókot készítettem, így nagyon finom lett, de önmagában a krémet így nem javaslom, vagy tegyél bele több cukrot.

Ha elkészítenéd az egész tortát, kattints.

Mentés