Uncategorized

Citromtorta habcsókkal

Nagyon finom, igazi nyári torta.

HV:

készítsünk piskótát, én ezt a receptet használtam.

Készítsük el a citrom krémet, receptet itt találsz.

A torta tetejére készítsük el a habcsókot.

HV:

  • 3 tojásfehérje
  • 150 g kristálycukor
  • nagyobb csipet borkősav

A fehérjéket a cukorral keverjük el és tegyük vízgőz felé. Mikor elolvadt a cukor akkor már jó is, ez 70 fokon lesz.

Ha kész és már nem szemcsés a habunk, bátran kézzel is bele lehet nyúlni, nem éget. Adjuk hozzá a borkősavat.

Ha kész akkor robotgép, habosítsuk. Akkor van kész mikor a fém habüst visszahűl szobahőmérsékletűre.

Ha kész akkor tegyük félre.

Állítsuk össze a tortát.
Minden lapra krém, és így rétegezzük. Én végül csak 3 lapot használtam, hiszen nem akartam magas tortát készíteni.

A torta oldalát is beburkoltam a citromkrémmel.

Végül megkentem a habcsókkal és cukrászfáklyával átfújtam. Így megpirult a habcsók és nagyon finom, karamellás ízt is kapott a hab.

A torta a habcsókkal igazán finom, hiszen a krém nagyon savanyú, viszont a habcsók nagyon édes.. így szépen kiegészítik egymást ❤

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s