Piskóták

Teljes kiőrlésű piskóta recept

Kísérletezésben vagyok, mondhatni lassan, most már megállás nélkül.
Alaprecepteket használok és cserélgetek benne hozzávalókat.
Sőt, van hogy nincs itthon pl sima liszt, mint most is:-) és jöhet a teljes kiőrlésű.

Finom, szép és minden ok vele.

HV: 17 cm magas falú formában

  • 5 tojás / L méret LIDL/
  • 100 g kristálycukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 125 g teljes kiőrlésű liszt / LIDL/
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük habbá a kristálycukorral.
Adjuk hozzá a tojások sárgáját, itt már állítsuk lassú fokozatra a robotgépet. Én végig a habverő fejjel dolgoztam most.

Ha szépen elkeveredett akkor mehet bele a sütőporos liszt és a citromhéj. Itt már csak éppen keverjük át, én még mindig robotgéppel dolgoztam.

Kész:-)

A formámat kifújtam a formaelválasztóval és beleöntöttem a piskóta masszámat. Nem, nem tettem bele sütőpapírt:-)

Felhúztam a forma oldalára a masszát, megcsapkodtam, hogy a buborékok eldurranjanak a tésztában és irány a sütő.

30-40 perc és kész is. A formában hűtsük ki.

Én 4 lapra tudtam vágni.

Nagyon finom.:-)

amiket használtam. glazurshopban megvásarolhatóak. Kattints a képekre és egyből a termékoldalon találod magad.:-)

 

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s