Mentes · Piskóták

Gluténmentes vörös bársony piskóta készítése

Ennyire nagy meglepetés engem még nem ért por alapoknál. Az eddig kipróbált termék jó volt, szép volt ,könnyű volt vele dolgozni, na de az egy mezei muffin tészta alap volt.
Ma a nagyobb falat jött, vörösbársony piskóta alap teszt. ÉN EL SEM HISZEM!
Mondanám, hogy az esélytelenek nyugalmával indultam neki, mert pont egy raklap más dolgom is volt, szó kikevertem és mondanám ha anyukám nem nevelt volna szebben, hogy beba…..tam a sütőbe, de nem mondok iylet:-)
Szó sütő és ott is hagytam. Időt beállítottam, majd ránézek ha kész.

Meglepetés volt a javából:-)

Gyönyörű szín, jó illat, nem púpos. Aztán kivettem a formából és meseszép állag.
ISTENEM!:-)

Kezdőknek is meleg szívvel  ajánlom, hisz kell a sikerélmény.
Akik pedig mentesen sütnének azoknak is meleg szívvel ajánlom hiszen ez egy mentes sütemény alap.

Könnyű készíteni, a zacskó tartalmát a habüstbe öntjük, hozzáadjuk a csomag hátoldalán leírta receptúra alapján az olajat vagy vajat és a tojásokat.

Én 4 db LIDL L méretű tojást használtam.

Keverjük el, közepes fokozaton 3-4 perc.

A formát kifújtam formaelválasztóval, mert rohadt lusta vagyok:-) és mivel már tudtam hogy így is működik, akkor miért ne:-)
Beleöntöttem a masszát és irány a sütő 160 fokon 40 perc.
Takkra pontosan 40 perc múlva kész.

Meseszép belső <3

Én beleszerettem, használni fogom máskor is. Természetesen kísérletezem is még, mert azért egy jól bevált saját recept is kell a tarsolyba <3

Ezt az alapot használtam: Kattints és meg is vásárolhatod!

Torta is készült belőle.. én nem akartam a klasszik megszokott mascarpone krémmel tölteni, ezért banánkrémmel töltöttem. Kattints a receptekért.

Mentés

Mentés