habok · Pohárkrémek

Szederhab, ha nem bírod te sem a 40 fokot:-)

Én nem bírom ezt a 40 fokot… Édesség viszont jól jönne, olyan édesség amit nem kell sütni.
A habok, krémek pont erre lettek kitalálva.
Készítettem már citromhabot és málnahabot is nagyon finomak, ma pedig szederhabot készítettem. NYERŐ ❤

HV:

  • 1 dobozka szeder, kb 250 g
  • 250 g mascarpone / Philadelphia/
  • 400 ml tejszín / LIDL/
  • 200 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • maradék kakaós piskóta a fagyasztóból:-) / ugye miylen jó mikor az eldurrant, kirepedt piskóta tetejét eltesszük?:-)/

Elkészítés:

A tejszínt verjük habbá a porcukor felével. Nem kell kemény habbá verni, csak olyan jó állagúra. Nem kemény de nem folyik.

A mascarponét a porcukor másik felével és a citrom levével és héjával habosítsuk ki. Adjuk hozzá a szeder felét és keverjük át.

A tejszínhabot óvatosan keverjük hozzá a mascarpone krémhez. És kész:-)

Én mivel ma sütöttem piskótát és a szaftosék púposodnak kicsit, van mit levágni, még ha nem is sokat, így azt rétegeztem a pohárba.

IMÁDOM ❤

Jó étvágyat:-)

 

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s