ganache · tortás alapok

Fehér csokoládé ganache készítése, gyere, segítek

A ganache készítése nem nehéz, de nem a fehér csokoládésé…. Kicsit küzdős és van pár dolog amire figyelni kell, de megoldható, és javítható is ha nagyon folyna.
Sokan kérdeztétek mostanában, ezért fogtam neki, mert bár recept van fenn de nem szeretem a fehér csokit, így egyszer lett kipróbálva csak, nem lett dokumentálva.

Most viszont fotóztam, videóztam is.

Az arány, és ez nagyon FONTOS, 4 rész fehér csoki és egy rész tejszín. Sajnos még a csokoládék között is van különbség, más más gyártó más más végeredmény.
Én ma LIDL és ALDI fehér csokoládékat kevertem össze.

Tehát 800 g fehér csokoládé és 200 ml tejszín.
Én mikróban készítettem.

Mutatom a videókat.

A második részben megmutatom mit csinálj ha nagyon folyik a ganache.

 

De itt ne álljunk meg. Bár ha neked tetszik ez a sárgás szín, akkor részemről ok.:-)

Kifehérítettem a sárga csoki ganachet:-)

Mutatom, kattints.

 

Mentés

Mentés