Mentes · Piskóták

Gluténmentes, vaníliás piskóta

Ugrottam egyet az időben úgy 20 évvel ezelőttre és ismét zacskóból sütöttem:-) Anno a 20-as éveimben készült néha zacskóból ez az…:-)
Azóta persze változott a világ, benne én is, de ma ismét zacskóból sütöttem.
A gluténmentes piskóta alapot próbáltam ki, teszteltem.
Jelentem , fantasztikus!
Aki érintett a témában, neki, nektek, neked nagyon jó választás lesz hiszen mentes piskótát tudsz készíteni. De azoknak is jó választás akik most kezdenek sütni és kell, márpedig kell az a sikerélmény, szóval kezdőknek is ajánlom.

HV: 18 cm-es magas falú forma

  • 1 csomag mentes vaníliás piskóta
  • 5 db tojás / LIDL L méret/

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

A port öntsük a habüstbe és adjuk hozzá az 5 db tojást. Magas fokozaton keverjük 8-10 percig, én 8 percig kevertem pontosan.
Kész:-)

A formát kifújtam formaelválasztóval és már ment is bele a tészta.

A sütésnél két ütemben sütöttem, amíg feljött és színt kapott kb 30 perc addig 175 fok, aztán levettem 160 fokra, így át is sült.

Szép magas lett:-)

És iylen a vágási felülete, igazi , szép piskóta.

A gluténmentes vaníliás piskóta alap megvásárolható a glazurshopban, kattints.

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s