cukorvirágok

5 tipp, hogy nyugodtan tudj cukorvirágot készíteni

Mutatok pár trükköt amivel megkönnyítheted a saját életedet, főleg mikor durván sok esküvői megrendelésed van.
A cukorvirág készítése időigényes, ezt te is tudod, én is tudom. Ettől még van pár trükk amivel meggyorsíthatod a munkát.
Sokszor érzed azt, hogy egyszerűen nem jut időd virágozni? Ha leülsz akkor elrohan a nap és csak 1-2 virágot tudtál elkészíteni azt is épp az adott tortára?
Mi lenne ha lennének kész virágaid? Meg tudod te is csinálni, csak logisztika kérdése.
Mutatom!

  1. Ha éppen nem a szezon közepén vagy akkor ülj le és dolgozz

Tudom, jól esik egy kicsit lazítani, de gondolj arra is, hogy eljön a szezon és mint pók a falon úgy fogsz futkosni. Ezért ha van csendesebb időszakon akkor ülj le és dolgozz előre.
Készítsd el a virágokat, hagyd fehéren, és majd ha szükséged lesz rájuk akkor színezd.
Ha már van kialakult stílusod akkor bátran kész virágokat is készíthetsz, hiszen nem ér meglepetés, ha virágos tortát kérnek.
Akkor sincs gond, ha a stílusodtól eltérő virágot szeretnének, pl nagyon harsány színűt- ha elvállalod egyáltalán- akkor utólag még  pasztell színű virágokból is tudsz festéssel nagyon harsány virágokat varázsolni.
A lényeg hogyha tudsz dolgozz előre.

 

2. Írj listát!

Készülj fel a szezonra. Írj listát, hogy kb miket fogsz készíteni, miket mutatnál meg az adott évben. Tanultál-e új virágkészítést, ahhoz milyen eszközök kellenek.
Ha már a szezon előtt tudod, hogy mikre lesz szükséged, egyrészt időd lesz beszerezni, és nem a félkész virág felett ülsz, hogy bakker kellene még ez meg az.
Ha új virágokat is tanultál akkor kezdd el gyakorolni.
A tudást ugyan megszerezted de ha nem gyakorolsz kétesélyes a vége. Amik szépen sikerülnek el is teheted, lesz legalább kész virágod.

3. Dolgozz előre!

A cukorvirágok tartósak, nem romlanak meg! Kiszáradnak, arra kell csak vigyázni hogy el ne törd őket.
Tehát bátran készíts előre bogyókat, rügyeket, leveleket sőt kész virágokat, esetleg csokrokat is.
Készíts sok sok apró virágot, bogyót, rügyet, mert ezekkel a munkádat könnyíted meg, ha van pl egy nagyobb torta ahol a virágok már készen vannak, szépen rajta a tortán de van pár hely amit szeretnél még kitölteni kicsi, apró virágokkal, rügyekkel. Erre pont jó ha előre dolgoztál, mert azokat csak egyszerűen felhasználod.

 

4. A káosz nem barátunk!

Mondom én akinek az asztala egy igazi rumli:-) Ha dolgozom, én is előkészülök, eltakarítok minden, elpakolok, letisztítom és előkészítem azokat az eszközöket amikre szükségem lesz. Más nem lehet, más ne legyen a munkaterületeden, mert csak hátráltatna.

5. Készülj fel rá!

Ha tudod, hogy másnap reggel, korán reggel a virágokkal kezdesz akkor szakíts időt arra, hogy előkészítsd a munkaterületedet. Készíts ki minden eszközt, anyagot az asztalodra, rakd szépen sorba.
Ha voltál már tanfolyamon, láttad, hogy minden ki van készítve. Szépen elrendezve, folyamatok szerint. Ez nagyban megkönnyíti a munkádat, hiszen tudod hogy csak érte kell nyúlnod. Nem kell megkeresni, hova tettem, nincs meg… na ezeket szépen elkerülheted ha előkészíted már előző este a másnap munkádat:-)

 

Remélem tudtam segíteni, hogy ne őrülj meg a szezon kellős közepén ha virágos tortát kérnek tőled.

A külföldi nagy, neves cukrászatokban, már amik kamera közelébe kerültek, mindenhol azt láttam, hogy vitrinekben tárolják a kész virágokat, de leginkább rengeteg apró virágot, szirmokat, bogyókat, leveleket. Már drótra felfűzve, gyakorló tortadobba állítva vagy éppen drótokon lógatva, virág függő.

Ha kedvet kaptál a virágozáshoz, mutatok pár igazán szép cukorvirágot amit én készítettem, képes segítségekkel. Kattints.

Mentés