Mentes · Piskóták

Gluténmentes, kakaós piskóta kókuszlisztből

Első igazi próba ilyen liszttel. Féltem tőle rendesen, hiszen azt tudtam, hogy a mentes lisztek egész máshogy működnek, hiszen nincs bennük glutén. A glutén fontos, mert ettől nő meg, ettől stabilizálódik a piskóta.

Az enyém nem lett valami egetverően magas, de átsült, és elég vaskos lett a tészta, de nagyon finom.

HV: 17 cm magas falú formához

  • 6 tojás / M méret/
  • 100 g kókusz liszt
  • 120 g kristálycukor
  • 20 g kakaópor /Holland/
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 ek tej

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

A fehérjéket verjük habbá a kristálycukorral.

Adjuk hozzá a tojások sárgáját, itt már óvatosan keverjük a robotgéppel.

Mehet be a sütőporos, kakaós liszt. Nagyon lassú fokozaton keverjük.

Végül a tej is mehet bele.

Én 17 cm magas falú formában sütöttem. Kifújtam formaelválasztóval, beletettem a tésztát, felhúztam a forma oldalára és irány a sütő.

Kb 30-40 perc a sütési ideje.

Szép, rugalmas tészta, finom kókusz ízzel. Megérte:-)

Mentés