Rizs

Kókusztejes, fekete rizspuding…igazi különlegesség

Egy Thai étteremben ettünk ilyet és annyira ízlett, hogy itthon is el kellett készítenem:-)
Könnyű, kicsit tejberizsre hajazó édesség, de kókusztejjel készül, és majdnem fekete a színe. Imádjuk:-)

HV:

  • 175 g fekete rizs / Ázsiai boltokban beszerezhető/
  • 400 ml kókusztej
  • 400 ml víz
  • 4 cs vaníliás cukor
  • 1 nagy csipet só
  • kókusz pehely/ Dm, Aldi beszerezhető/

Elkészítés:

Mossuk át a rizst bő vízzel.

Tegyük egy nagy lábasba, öntsük rá a 400 ml kókusztejet és a 400 ml vizet. Én a kókusztej dobozást használtam mércének. Cukrozzuk és sózzuk.

Forraljuk fel, majd vegyük takarékra és fedő alatt pároljuk puhára. 40-50 perc legalább. Nem fog elfőni az összes folyadék. Ha puha a rizs kész is van.

Én nem pirítottam meg a kókusz pelyhet, így is szép, de ha megpirítod sokkal látványosabb lesz:-)

TIPP!

Aznap célszerű megenni, hiszen másnapra a maradék kevés folyadékot magába szívja a rizs, finom így is de már nem annyira szaftos mint frissen.

 

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s