krémek · Mentes · Vasárnapi torták

Málnás túrókrémes torta

Kíváncsiság hajtott, na meg az, hogy elkészült a gluténmentes kakaós piskóta, és valamit készítenem kellett:-)

Málna volt itthon, ráadásul friss málna, és túrókrém is, szóval egyértelmű volt hogy mi készül.
Ez olyan vasárnapi torta lett, nem túl mutatós, de cserébe nagyon finom:-)

HV:

krémhez

  • 400 g málna
  • 4 cs vaníliás cukor
  • 1 doboz -250 g- túrókrém / ALDI, natur/
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 100 ml tej
  • 250 g vaj
  • 100 g porcukor

Elkészítés:

A málnát a vaníliás cukorral tegyük fel forrni, ha felforrt vegyük takarékra és főzzük 10-15 percig. Levet fog ereszteni és a málnaszemek szétfőnek.
Passzírozzuk át, mert málna magocskákat nem szeretnénk a krémben.

Tegyük fel  málna szűretet egy nagyobb lábasban forrni,  közben pedig  pudingport oldjuk fel a 100 ml tejben. Ha forr a málna akkor adjuk hozzá a pudingot. Sűrítsük be.

Ha kihűlt adjuk hozzá a túrókrémet.

A vajat habosítsuk fel a porcukorral. Ha kész adjuk hozzá a málnás túrós keveréket, keverjük át és kész is.

A piskótámat 2 lapba tudtam csak vágni, így nem lesz egy magas torta, ezért mehet bele bőven töltelék:-)

Megtöltjük a tortát, morzsakabát a krémből és irány a hűtő 30-40 percre.

Én fodrokat készítettem az oldalára, kisebb nagyobb sikerrel, a túrókrém nem a legjobb választás az ilyen díszítéshez:-) Ezekhez a fodros díszítésekhez vajkrémet készítsünk. Azzal gyönyörű lesz, mert tartja magát teljesen.

Isteni finom:-)

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s