tortás alapok

Miért fontos a jó sütési hőmérséklet? MUTATOM!

Ma csúcsosodott ki hogy a sütőm szar! Igen, elromlott! Nem véglegesen, nem kell kidobni, de nem jó.
Új receptet próbáltam ki, pink velvet piskótát sütöttem volna, ha a sütőm a beállított hőfokon dolgozott volna, de nem tette.
Ez persze már csak akkor derült ki amikor kihűlt a piskóta és felvágtam.

A sírógörcs kerülgetett mikor megláttam. Igaz már akkor is húztam a számat mikor sütési idő lejárt de nyers volt a piskóta közepe… Sütöttem tovább kisebb hőfokon. Ennek az eredménye az lett, hogy megégett a külseje. Még ez sem izgatott volna annyira , de amit a belsejében láttam attól sikítófrászt kaptam.

Biztos új recept, én szúrtam el valamit, köze nem volt a receptoldalon látható fotóhoz. Ok, készítek egy újat, de itt már be is ugrott, hogy a múltkor is gondom volt a sütőmmel.
Megmértem a hőfokát. 175 fokra beállítva az a nyomoronc sütő baszki nem 200 fokot mért!!!!????

Így nem is csodálkozom rajta hogy az első piskóta ilyen lett. Az oldalát már levágtam, mert brutál égett volt, de jól látszik az a rusnya állag:-(

 

Miután belőttem a sütőmet, hogy tényleg csak 175 fokot mérjen, akkor már megnyugodtam, és vártam az új adag sülését.  És igen, végre! Ez már bársony piskóta <3


Gyönyörű, bársonyos állag, szép szín, nincs megégve. Igen, ezt szerettem volna elsőre is elkészíteni, de a sütőm megtréfált!
Ha elkészítenéd a pink velvet piskótát, ITT találsz receptet.

Tehát ha úgy érzed mindent jól a leírás alapján teszel de a piskóta nem sikerül, szalonnás a belseje, égett a széle, és eldurrant a teteje, akkor nézd meg, mérd meg a sütőd hőfokát!
A piskótáknak és még számos más tésztának nagyon nem mindegy hogy milyen hőfokon sütjük.

Nézd, egymás mellett aztán meg különösen látszik a probléma.

 

Mentés