tortás alapok · Vajkrémek

Hófehér svájci vajkrém, és burkolási tippjeim

Itt most beleadtam apait anyait, mert kellett a nagyon fehér krém. Klasszikus vajkrémből is csináltam már fehéret, de most svájci vajkrémet készítettem -kedvencem- és azt fehérítettem ki, hófehérre.

Én már nem szoktam hőmérőt használni, egyrészt bele merek nyúlni a 70 fokos fehérjébe, másrészt már készült annyi, hogy tudom mikor jó.

Alapból is egész szép színe volt, ez nagy mértékben függ a vajtól, hogy milyen , mennyire lesz világos a krémed. Én most skót vajat használtam és elég csontszín lett a végeredmény.
DE megoldottam.:-)

Pontos mennyiséget nem fogok tudni adni neked, mert ahogy írtam függ a vajad minőségétől is.
Amit én csináltam.
Tettem bele sugarflair fehér ételfestéket és fehérítő port.

Elég nagy mennyiség került bele mindkettőből, én a 6 fehérjés svájci vajkrémemhez, a mihez jóval több vajat használtam mintha csak krémnek készült volna- hiszen díszítésre készítettem- szóval 2 tk fehér ételfesték és 1 1/2 tk fehérítőpor került bele a kész krémbe. Jól átkevertem és őrület fehér lett:-)

Amin magam is meglepődtem., hogy mennyire más színe van a konyhámban mesterséges fényben és mennyire más a színe természetes fényben. Nézd csak.

Imádom, ma pedig fel is fogom díszíteni.:-)

Amiket használtam: mindkettő megvásárolható a GlazurShopban. Fehérítő és fehér ételfesték.

 

Ígértem még burkolási tippeket is. Magam lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire jól működik az ami a ganache burkolásnál is. Igaz itt nem köt rá olyan gyorsan a vajkrém de működik. Morzsakabát, hűtő, egy réteg burkolás, hűtő és jöhetnek a finomítások. gyönyörű, egyenletes felülete lett a vajkrémnek is. Én sokáig küzdöttem vele, mire megértettem:-)
Sarkos, stabil és egyenletes.
Nézd meg a ganache burkolás videómat és az alapján készíthetsz vajkrém burkolást is. A technika benn van:-)

Mentés

Mentés