tortás alapok

Melyik fondant bírja a 40 fokot? Nem szakad, nem reped, nem nyúlik , kedvenc:-)

Nekem épp kapóra jött, hogy irdatlan meleg volt, hiszen extrém körülmények között tudtam tesztelni az új, ízesített fondant masszákat.

Meglepődtem, nagyon meglepődtem, hogy a fondant masszák jobban bírták a meleget mint én. Én izzadtam, minden bajom volt:-) a fondantok pedig állták a sarat.:-)

Szépen nyújthatóak, nem szakadnak, sőt én simán felvettem a 2 mm vékonyra nyújtott fondant masszát és átemeltem a tortadobra.
Igaz keményítőzni kellett bőven, de 40 fokban minden fondant alá kell a keményítő bőségesen.

 

MIÉRT KEMÉNYÍTŐ?
Azért mert ez nem eszi bele magát a fondant masszába, könnyen le tudod söpörni a massza tetejéről, nem hagy nyomot. A porcukor beleeszi magát a fondantba, és ez a színes masszáknál komoyl gondot okoz, mivel nem tudod leszedni a masszáról.

 

Az ízek nagyon finomak, intenzívek és a színek is teljesen követik az ízvilágot. A sós karemell gyönyörű karamell színű, a málna az málna piros, az eper az eper színű és a banános igazi banán sárga.
Szóval finomak is és nagyon jó velük dolgozni irdatlan melegben is.

Nézd csak:

Banános fondant massza
Málnás fondant massza
Epres fondant massza
Sós karamellás fondant massza

És akkor most jöhetnek a videók:-)

Végig videóztam, nyújtástól a burkolásig.

Ha kedvet kaptál és megkönnyítenéd az életedet 40 fokban:-) akkor a GlazurShopban megvásárolhatod a fondant masszákat, amik bírják a 40 fokot is!:-)

Mentés

Mentés

Mentés