krémek

Mennyei epres tortakrém receptem

Őrületesen jó az íze 🙂 Igaz, én itt előre dolgoztam, mert friss eperből készült eper szósz, egészben hagyva az epreket, és így lett lefagyasztva.
Ez remek időtakarékos megoldás, főleg ha szezonban sok sok epret kapsz, és nem tudsz vele mit kezdeni, megfőzöd és lefagyasztod műanyag edénykében.
Így bármikor, mindig van friss epred, és a színét is megőrzi, látod a felső fotón a színét? Itt én nem adtam hozzá semmit, csak az eper lett használva.

Általában ha fagyasztott terméket, gyümölcsöt használunk, előfordul hogy elveszti a színét. Én a málnával jártam így, megfőztem, passzíroztam és fagyasztottam. Kivéve a hűtőből szép málna színe volt de ahogy hőhatás érte bebarnult. nagyon ronda színe lett.

Így viszont hogy egyben lett hagyva, benne maradtak az eper szemek, nem okozott gondot a hőhatás, leturmixoltam és meseszép eper színe maradt. 🙂

Annyit változtattam, hogy idő hiányában a sarki közértbe futottam le és teavajat használtam a krémhez.
Érdekes, hogy más íze lett, finomabb, de nem fogom használni hiszen őrület drága a tea vaj, 100 g 400 ft? 😦 Bahhhh 🙂

Lássuk a receptet:

HV: nagy mennyiségű krémhez , legalább 2  20 cm-es tortába is elég

Ha kis tortát készítesz, én 17 cm-es akkor felezd le a mennyiségeket.

  • 750 g eper / házi fagyasztás, fentebb olvashatsz róla/
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 500 g tea vaj

A fagyasztott epremet kiengedtem és felfőztem, engedett levet bőven. Leturmixoltam.  Hagytam a gázon, hogy meleg maradjon.

A 2 zacskó pudingport 50 ml vízzel kikevertem és a forró eperszószba öntöttem. Felfőztem, besűrítettem.

Félretettem hűlni.

A vajat kihabosítottam. Ha kihűlt az eper krém akkor adagonként hozzáadtam a habos vajhoz.

Nagyon szép a színe és nagyon finom az íze is.

Ez a torta készül

 

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s