ganache

Kevert ganache receptem, ét és fehér csokoládéból

Sokáig nem mertem a ganache közelébe menni, mert bonyi volt nekem, nagyon bonyi:-) Aztán ráéreztem az ízére és mára már kísérletezem is.
Tegnap igazi nagy kísérlet volt, hiszen fele-fele arányban lett keverve étcsokoládé és fehér csokoládé. nagyon kíváncsi voltam az ízére.
Tejcsokoládé ganachet már készítettem, most valami extrábbat, de nem keserűt szerettem volna.

Igen, sikerült:-)

HV: ez a mennyiség egy 17 cm átmérőjű 4 lapos tortához elég.

 

  • 250 g fehér csokoládé /
  • 250 g étcsokoládé /60%-os Aldi/
  • 200 ml tejszín

A csokoládékat feltördeltem nagyobb darabokra és nyakon öntöttem a tejszínnel.


Én sok esetben lusta, de leginkább időszűkében vagyok, ezért ez is a mikróban készült.

Ha mikróban készítitek, nagyon figyeljetek mert 1 mp is elég lehet hogy megégjen a ganache, szétváljon, begrízesedjen.

Betettem a mikróba és 4-5 mp után már ki is vettem. Megnéztem, megrázogattam az üvegedényt és ment vissza a mikróba. Ismét 4-5 mp.
Úja kivettem, átrázogattam, most már kezdett melegedni azért, de még nem olvadt el a csokoládé.

Mehet vissza a mikróba.4-5 mp újra kivettem és most már keverhető is volt de még nem elég meleg. Tehát vissza a mikróba. Talán 2 alkalommal ismételtem meg 4-5 mp a mikróban és már jó is volt.

Szépen átkevertem és kész.

Nagyon egzotikus ízvilágot kaptam, hiszen az étcsokoládé mély, telt íze megmaradtak, viszont lel ettek finomítva, így nem “mar” az étcsoki, hanem szép, lágy ízt hagy maga után.
Tejcsokihoz semmi köze, nem lett belőle tejcsokoládé.

Megmaradt az étcsoki ízvilága:-) IMÁDOM!

 

Mentés

Mentés