ganache

45%-os csokoládé ganache receptem

Megállás nélkül kísérletezem mostanában a ganache témakörében.:-)

Isteni finom ganache-t készíthetünk ha van egy kis merszünk a kísérletezésre.
Itt most az ok nagyon egyszerű volt, olcsó de nem rossz minőségű, 45 %-os étcsokoládéból készíteni ganachet.

Az étcsoki ganache kezdőknek is való, nagyon könnyen készíthető.

HV: ez a mennyiség egy 25 cm magas torta burkolására bőségesen elegendő

  • 700 g étcsokoládé
  • 350 ml tejszín

Elkészítés:

A csokoládét daraboljuk fel, én tördelni szoktam.
Mivel már sok alkalommal készítettem ezért én simán ráöntöm a tejszínt és beteszem a mikróba.
3-4 mp elteltével mindig ránézek, átkeverem. Általában 20-30 mp alatt szépen felmelegszik és már keverhető állapotba kerül a csokoládé.

Ha gondban vagy a ganache mennyiségekkel akkor KATTINTS, mert összeírtam mekkora tortához mennyi ganache szükséges, természetesen receptekkel.