tortás alapok

Extra magas torta aláburkolása, én így csinálom

Az ekkora méretű tortánál igazi kihívás a burkolás. már az aláburkolás is.:-)

Nem lehetetlen de kemény meló:-)

TIPP

Ha a krémed:
1. elfogyott
2. nem alkalmas aláburkolásra

akkor készíts egy adag klasszikus vajkrémet -vaj ésp orcukor kihabosítva és ezzel kend át a tortádat.

Nekem elfogyott a töltelékem, illetve teljesen alkalmatlan lett volna morzsakabátnak, hiszen keksz darabok voltak benne, ezért készítettem gyorsan egy klasszikus vajkrémet és azzal burkoltam alá, vagyis készítettem el a morzsakabátot.

Videóztam:

A videóban láthatod, hogy hiába a merevítés, még így is önálló életre kelt oylkor. Javítható, nincs gáz de ha kihagyod a merevítést akkor csúszik, dől és kínok kínja között fogod aláburkolni a tortádat.

Ha készen vagy a morzskabáttal akkor mehet ah űtőbe dermedni ez ekkora tortánál már jó 40 perc volt.

Ha kihűlt akkor jöhet a ganache burkolás.

 

 

 

Igen, egy raklap új dologgal dolgoztam. Jó ha beszerzed te is ezeket, hiszen könnyebb és gyorsabb lesz a munkád.

Nagy méretű vajkrém simító és a flexi smoother nagy méretű darabját használtam a ganache formázásához, igazításához.

A kész torta pedig így néz ki:-)