krémek

Nutellás kekszes tortakrém receptem

Nagyon szeretem ezeket a krémeket, mert ha frissen esszük a tortát akkor még ropog benne a keksz is.
Könnyű készíteni, és nagyon izgalmas tortakrémet kapunk ha roppanós hozzávalót is hazsnálunk.

Én most nutellás kekszet használtam, Aldiban lehet venni.

HV:

  • 400 ml tej
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • cukor ízlés szerint
  •  1 tk. vanília paszta
  • 2 doboz nutellás keksz / ALDI/
  • 500 g vaj / ALDI/

Elkészítés:

300 ml tejet forraljunk fel. Közben a maradék 100 ml tejet keverjük ki a pudinporral.

Ha a tej felforrt adjuk hozzá a pudinporos keveréket és főzzük össze. Nagyon sűrű lesz.
Ízesítsük cukorral, én kb 100 g cukrot használtam. nem akartam hogy nagyon édes legyen, hiszen a keksz is édes ami majd belekerül. A vanília pasztát is itt adjuk hozzá, de ez akár el is hagyható.

A krémet teljesen hűtsük le.

A kekszet tegyük zacskóba és törjük össze. Mivel nutellás a keksz, vagyis töltve van így elég fura ragacsos masszát kapunk, de nem gond:-)

A vajat habosítsuk ki.

Ha kihűlt a puding akkor adagoljuk a habos vajhoz, robotgéppel keverjük el szép simára.

Ha ezzel is készen vagyunk akkor keverjük bele a kesz őrleményt.

Yammmiiii <3

Nagyon finom.

Nézd, videóztam is