Szülinapos torták

Kekszes bödön torta készítése

Ez egy őrült nagy vállalás volt. Pedig oylan egyszerűenk láttam, de nem az:-)

A méretekkel is gondban voltam, mert gigantikus lett a végeredmény, illetve egy pár olyan új dolgot kellett kipróbálnom mait még nem csináltam soha.

A fondant burkolás ezzel am ódszerrel… és a cukormázzal írás.

Nyehhhh:-)
Átvergődtem magam rajtuk-)

Végig videóztam a torta készítését, de nem ebszélek túl sokat.

Amire szükséged lesz:

És egy jó pár olyan eszköz ami a munkához kellett:

forgatható tortaállvány
csúszásgátló szövet
magas vajkrém simító
nagy flexi smoother

GlazurShopban megvásárolható mindegyik.

Készítsd el a piskótákat, 2 adaggal kell, tehát a receptet duplán süsd meg, már ha ekkora méretű tortát akarsz te is, cirka 30 cm.

A kérmet és a ganache-t és a klasszikus vajkrémet is.

Majd elfeledtem a cukormázat is készítsd el, és egy részét színezd is be a colour splash latte festékével. A készre színezett latte mázból egy icipicit vegyél ki és színezd tovább a latte festékkel ,ezek lesznek majd a cukormáz kekszen a csokoládé darabkák.

Végig videóztam mindent, így tudod követni hogy hogyan készítettem.

Nézd meg az egész, nagy videót, ebben nem beszélek, hiszen fel van gyorsítva. Ha pedig érdekelnek lassan is a mozgások akkor nézd meg az összes többi videót.

  1. felvágtam a piskótákat

 

2. Összeállítás

 

3. merevítések

 

4. Torta faragása:

5. Ganache burkolások

6. Alkatrészek készítése

7. Burkolás

 

Kimaradt pár rész, hiszen nem tudom a telefonomat magam mögé tenni, így a felirat készítése kimaradt a videóból.

Leírom:-)

Én betű kiszúrókat hazsnáltam az előmintázáshoz. Vagyis a kész összeért, lehűlt tortát elővettem a hűtőből és a betű kiszúrókból finoman, hozzányomva a torta oldalához, előmintáztam, vagyis, lett feliratom.

Aztán a kész cukormázzal, 3-as kör dekorcsővel dolgoztam körbehúztam a felirat mintját. Így már lett feliratom, de ez még nem volt jó így.
Tiszta fülpiszkálóval, mait bendvesítettem elnyomogattam a cukormázat, így lett kész a felirat.

A kekszet pedig úgy készítettem el, hogy egy kör kiszúróval mintát nyomtam a torta oldalára, de nagyon finoman, és gondolva arra hogy harapott keksz lesz a végeredmény, tehát nem nyomtam rá a kiszúrót teljesen, kihagyva egy harapás nyomot.

A színezett cukormázzal körvonalaztam, kitöltöttem és szintén nedves fülpiszkálóval elhúztam a mázat. Majd a sötétebbre színezett cukormázzal kis pöttyöket nyomtam a kekszre, ezeket is eltreítettem a fülpiszkálóval, így lettek kész a csoki darabkák a kekszre.

A bödön peremét úgy készítettem hogy a fondant masszámat kinyújtottam kb 1 cm vastagra és szikével méretre vágtam. Felragasztottam ehető ragasztóval a torta tetejére, oldalára.

 

Ez egy nehéz torta voolt számomra és nem is lett tökéletes. Alapvetően elégedett vagyok, hiszen olyan új technikákat próbáltam ki amiknek eddig a közelébe nem mentem. fondant burkolásm ás módszerrel és a cukormáz.

Nem vagyok kétségbeesve, hiszen profiktól is hallom, hogy nem mindig sikerül minden tökéletesre, a hibákat, apróbb hibákat eltakarják. Én is így tettem:-)

Ha ez megrendelésre készült volna, akkor bizonyosan nem adom át így, hanem kijavítom.

A szín azért más, mert ezeket este fotóztam, mikor elkészültem a tortával. A fenti fotók pedig nappali fényben készültek.:-)