tortás alapok · Vajkrémek

Mit csináljak ha megmarad morzsakabát burkolásból a vajkrémem?

Most tapasztaltam meg, hogy külön kellett készítenem morzsakabátnak vajkrémet és abból maradt meg. Mit kezdjek vele?

Kidobni eszedbe se jusson! Vajat használtunk!

A vaj nem olcsó mulattság, és ha már vajat és porcukrot, sőt, ha ráérősen dolgoztunk akkor svájci vagy oalsz vajkrémet használtunk, tehát még tojásfehérje is van benne, KI NE DOBJUK!

A morzsakabátból megmaradt vajkrémünk, morzsás, igen ez nem valami jó hír, de ez van!
Ezért hazsnálunk morzsakabát burkolást, hogy a piskóta apró morzsáit benntartsuk, és ne menjen bele a további burkolásokba.

Jó esetben a saját krémmel tudunk morzsakabátot készíteni, rossz esetben ha a krém nem alkalmas rá akkor kell készítenünk burkoláshoz is vajkrémet.

A tejszínes, mascarponés krémek nem alkalmasak a morzsakabátra, mert nedvesek, nem fog megkötni rajtuk semmi.
A ganache lecsorog, a fondantot pedig egyszerűen megzabálja a nedves krém. Olvad, reped, szakad, és lefolyik a fondant ha nedves krémet használunk aláburkolásnak!

Tehát megmaradt a morzsakabátos, morzsás vajkrémünk.

  1. Tegyük el dobozban, jól lezárva.
  2. Klasszikus vajkrémnél- vaj-porcukor- 2-3 hétig tárolhatjuk a hűtőben.

Használhatjuk:

  1. újabb torta morzsakabátjához
  2. cakepop készítéshez

Remélem tudtam segíteni:-)

Via