Piskóták

Gyors piskóta receptem, sima lisztből

Többnyire már csak ezt a készítést hazsnálom, hiszen gyorsan készen van és más lisztből is készülhet.

Ha sima lisztből készíted akkor a normál arányok a mérvadóak, viszont ha teljes kiőrlésűből akkor 1 tojással több mennyiséget készíts a tésztából, hogy a magas falú formád adottságait ki tudd használni.

HV: 17 cm-es magas falú formához

  • 7 tojás / L méretű Lidl/
  • 140 g kristálycukor
  • 140 g liszt /BL 55/
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipet só

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra

A tojások fehérjét és a kristálycukrot habosítsuk ki.

Ha kész  a robotgépet vegyük alacsony fokozatra, ha van kitchenaid géped akkor 2-es fokra állítsd, és add hozzá a tojássárgákat. Kever egyneműre.

Végül add hozzá az átszitált sütőporos, sós lisztet. Ezzel is keverd át.

A formádat fújd ki formaelválasztóval és öntsd bele a masszádat.

30-40 perc alatt süsd készre.

Videóztam is: