krémek

Párizsi krém, mi is az

Van egy pár téves gondolat a Párizsi krémmel kapcsolatban.

Van az eredeti recept és van a háziasszony recept. Általában az egyszerűbb változatot hazsnáljuk, hiszen az is nagyon finom.

Ez oylan kb, mint a házi Dobos torta, abból is van jó pár receptúra, és persze van az igazi amibe kakaóvajat használunk a krémhez.

DE most a Párizsi krém a témánk.

Finom, mély, telt ízű, csokoládé krém. Igen, csokoládés, nem kakaós.

Könnyen formázható krém, díszítésre és töltésre is teljesen jó.

A Nagy Cukrász könyvünkben ez a recept található, ez az eredti.

2 dl tejszín
20 dkg cukor
25 dkg krémmargarin
5 dkg kakaó
5 dkg étcsokoládé
vaníliás cukor
A kakaót átszitáljuk.

A tejszínt a cukorral felforraljuk (kb. 116-118 °C). Beleszórjuk a kakaóport, majd a csokoládét és gyorsan simára keverjük. A margarint apránként adjuk hozzá, hogy ne hűtse vissza a keveréket. Folyamatos keverés mellett 105 °C-ig hevítjük, majd hideg vizes üstbe állítva időnként megkeverve kihűtjük. Lehet a sokkolóban is hűteni, ekkor is rendszeresen keverjük át.
Ha a lehűlt párizsi krémhez külön kihabosított 20 dkg krémmargarint adunk, ebből lesz a rokokó krém.
Nekem kicsit kusza ez a leírás, hiszen egyrészt margarin bahhhh… VAJ! Vajat hazsnálunk, nem maragarint.
TRÜFFEL
Ha nem keverünk vajat a csokoládés alaphoz akkor trüffelt kapunk, ami hidegben igen kemény állagú. Trüffel golyókhoz hazsnáljuk, sokféle módon ízesíthető. Erről én is írtam már.
Remélem kicsit rendbe tudtam tenni a Párizsi krémmel kapcsolatos kérdéseidet. 🙂
ROKOKÓ krém
A kész Párizsi krémhez még extra, kihabosított vajat adunk. Az aránya, 1:1.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s