krémek

Karamellás tortakrém, egyszerűbben:-)

Készítettem már karamell kérmet, és ha van időd akkor te is ezt készítsd, mer ttelt, karakteres az íze. Itt találsz receptet.

De most nem volt időm. Ezért a titkos kincsemet vetettem be:-) Karamell ízesítő olaj. Isteni! Nagyon bevállt. GlazurShopban kapható is.

A krém nagyon egyszerű, tényleg semmi extra!:-)

HV: 1 17 cm-es 4 lapos piskóta töltéséhez elég

  • 400 ml tej
  • 1 zacskó Dr Oetker vaníliás pudingpor
  • 300 g vaj
  • ízlés szerint cukor
  • karamell ízesítő olaj 2 kupakkal / az üvegcse kupakjával mérve/

Elkészítés:

A 300 ml tejet felforraljuk. A maradék 100 ml tejben elkeverjük a pudingport.

Ha a tej forr , akkor hozzáadjuk a pudingporos tejet és sűrűre főzzük. Itt ízesítjük porcukorral, én kb 100 g-ot hazsnáltam.

Tegyük félre hűlni.

A vajat habosítsük ki.

Ha a pudingos krém kihűlt, teljesen, nem langyos hanem hideg!!! akkor a kihabosított vajhoz szépen, folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá.

Ízesítsük a 2 kupak karamell olajjal és ezzel is keverjük át.

Isteni finom, gyors, karamellás krémünk lesz.