Csokoládé díszek

Arany csokoládé hullám dísz készítése

Kihívás volt ez a javából, hisz iylet én még nem csináltam. Készítettem már kis hullámokat de azok irtó kicsik voltak:-)
Most meg egy giga méretű csokoládé hullámot szemeltem ki magamnak.

Nem nehéz készíteni, sőt, nagyon is egyszerű.

Első lépés, hogy temperáld a  csokoládét. Én oltásos módszerrel tettem, mert ez  gyorsabb, itt találsz leírást hozzá.

Aztán jön a meló:-)

Én sütőpapíron dolgoztam, sőt -fura de nincs ruhacsipeszem- én zacskó záróval fogtam össze a papírt.

  1. Temperált csokoládé a zsírpapírra.

2. Simítsuk el spatulával.

3. Simítsuk és igazítsuk méretre a cukrász pengével

4. Hajtsuk be a sütőpapírt oylan formára amiylet szeretnénk elérni. És csiptessük össze, ha van ruhacsipesszel ez az egyszerűbb, ha nincs akkor zacskó záróval.

Én, mivel irtó meleg volt, ezért betettem a fagyasztóba. Ezzel azért óvatosan, mert foltosodhat a csokoládé, de a külső hőmérséklet meleg volt, a hűtőm meg teltházzal ment.

Szó a fagyasztóban állt. Szépen megdermedt. Vegyük ki és nagyon óvatosan szedjük le a csipeszeket a papírról, majd a papírt is húzzuk le  csokiról.

Végül jöhet az aranyozás. Eszembe sem jutott egy ekkora felületet ecsettel lekenni, így a legegyszerűbb megoldást választottam, lefújtam:-)

Az arany spray, megvásárolható a GlazurShopban, ITT.

Ha meleg van akkor irány a hűvös hely, én visszatettem a fagyasztóba mert 30 fokban a csoki önálló életet él.:-(

Ez készült

EXTRA info:
A csokit még csak csak könnyű volt beletenni a tortába, hiszen éles késsel kivágtam neki a helyet. Csak bele kellett eresztenem a nyílásba a csoki hullámot. DE!
DE! A 30 fokban a hullám teteje lehajlott…. nem letört, lehajlott, meleg volt. Még így is impozáns méretű, de nem az a 30 cm db amit terveztem.