Mousse

Gyors csokoládéhab készítése

Mennyei csokis desszert, akár krémnek, de nem tortába, akár mousse-nak is jó.
Ez az időtakarékos mousse, de azért jó ha tudod ,hogy ez nem igazi mousse.
Inkább csokoládéhab ami fagyasztható, nagyon finom, krémes is de nem mousse.

Gyorsan, nagyon gyorsan készül, tejszínhab és csokoládé kell hozzá.

HV:

  • 200 g tejcsokoládé
  • 400 ml tejszín /habtejszín/
  • 40 g porcukor

A tejszínhabot jól hűtsük be mielőtt hazsnálnánk.

A tejszínhbaot kezdjük el habbá verni, kb 1 perc után mehet bele a porcukor.

A csokit addig olvasszuk fel, szép, folyós állagra.

Ha a tejszínhab kész, vegyük laacsony fokozatra a robotgépet és csorgassuk bele  langyos csokoládét.

Kész!:-)

Töltsük mousse formákba és tegyük fagyasztóba.

Vagy készülhet ebből hűtőben dermesztett torta is, egy finom piskóta alappal, amire ráhalmozzuk a habot. Tortakarika kellenei fog, hiszen ez egy hab. A hűtőben medermed hiszen van benne csokoládé.

Sőt, ha jól emlékszem akkor a Rigó jancsi krémje is iylen.:-)