krémek

Pisztáciás, tökmagos tortakrém receptem

Ez csak erős idegzetűeknek:-) Nagyon extrém íze lett:-) Finom, különleges tortakrémet készítettem, ami pisztáciás ízvilágot hordot, a roppanósságot egy kevéske tökmag adta meg, némi tökmagolaj, és egy kis extra, hogy az édes ízt -márpedig édes- azt szirupban áztatott vörösáfonyával vettem el.

Nagyon finom, izgalmas tortakrém:-)

HV:

  • 400 ml tej
  • 1 zacskó Dr Oetker vaníliás pudinpor
  • 1 tk tökmagolaj
  • 3 tk pisztácia paszta
  • 1 marék tökmag apróra vágva
  • 1 marék vörösáfonya
  • 300 g vaj
  • 100 g porcukor

Elkészítés:

A szokott módon:-) 300 ml tejet forraljunk fel.
Közben a maradék 100 ml tejjel keverjük el a pudinport.

Ha forr a tej adjuk hozzá és sűrítsük be. Hűtsük ki teljesen.

A vajat habosítsuk ki a 100 g porcukorral.

Adjuk hozzá a pisztácia pasztát, keverjük el.

A tökmagot aprítsuk fel és a tökmagolajjal keverjük el.

Amíg várunk a pudingos alap hűlésére, készítsük el a szirupban áztatott áfonyát.

150 ml vízet és 100 g cukrot forraljunk fell, főzzük amíg sűrűsödni kezd. Tegyük bele a vörösáfonyát, forraljuk 1-2 percig majd zárjuk le tüzet. hagyjuk kihűlni a szirupban az áfonyát.

Közben a puding kihűlt, össze lehet keverni a habosított vajjal.

Adjuk hozzá a tökmagos keveréket is és keverjük át géppel. Ez egy picit még megtöri a tökmagokat, szóval óvatosan.
A krém kész is van:-)

Az áfonya. Ha kihűlt a szirup, szedjük ki belőle az áfonyát és csepegtessük le.

Az áfonyát nem keverjük a krémhez, ezt csak szépen elszórjuk majd a megtöltött piskótán.

Látszik a krémben a tökmag, és pont sikerült egy oylan szeletet vágnom ahol a vörösáfonya is látható:-)
FINCSI <3