Francia desszertek

Choux töltése könnyedén, nem nem vágjuk fel:-)

A choux egy nagyon finom kis fánkocska, ami egyező technológiával készül mint a képviselőfánk. Annyi különbség azonban van, hogy a tésztához tejet is hazsnálunk.
Receptet itt találsz.

Nagyon finom, töltve fogyasztjuk, mártjuk, márthatjuk karamellbe is.
Én most a töltésnek egy másik módját szeretném megmutatni, mert sokan levágják a kalapját a tésztának és egyszerűen megtöltik, de van másik módja is.

Ez a módszer a profiterolnál ismert, vagy a nagy fánkoknál.

Habzsákkal és dekorcsővel töltjük be, így szépen kitölti a krémünk a kis tésztát.

Nézd videóztam:

Ha jól sikerül a tésztánk akkor belül teljesen üreges, így jó sok francia vaníliakrém fér el benne.


Ez itt egy Choux au Craquelin, vagyis finom roppanós réteg van a kosárka tetején, nagyon finom:-)

De most a másik töltési módszert láttuk a fenti videóban.
Nézd iylen belülről.

Egy baj van vele csak, aznap el kell fogyasztani, különben felpuhul a tészta. Vagy ha nincs töltve akkor keményedik.

Jó étvágyat:-)