krémek

Citromos mascarpone krém receptem, nagyon finom és jó állagú

Végre nekem is sikerült.
Eddig bajom, jóóóóó nagy bajom volt a mascarponés krémekkel. Általában kuka lett a vége, mer tvagy grízes lett vagy elfolyt.

Minap találtam egy videós receptet amiben mindent bele a habüstbe és kever. Ki kellett próbálnom, mert a videó ígérte szerint stabil, díszítő krém lezs belőle.

Igen, nekem ez is bajom volt, hogy annyira lágy lett mindig hogy még a legegyszerűbb díszítést sem bírta, lefolyt:-)

Na de most:-)

HV:

  • 250 g mascarpone
  • 125 g krémsajt
  • 100 g porcukor
  • 250 g vaj
  • 1 tk citrom paszta

Elkészítés:

Mérjünk ki mindent egy habüstben és keverjük ki. Nem habverővel hanem a lapáttal.

Én a végén ízesítettem, hiszen a pasztám ah űtőben kőkemény.. ki kelltt engednem:-)

Gyönyörű habos, stabil állagú krém lett.

Mit tegyünk ha elrontjuk?
Nekem sikerült ezt is “elrontanom”:-) Vagyis a hideg krémsajtok és a lanygos vaj esete:-)

Úgy szétcsapódott hogy jajjj….

Kattints a javításért, videóztam!

 

A végeredmény pedig:-) Szép, stabil krém mai meg is áll:-)