Francia desszertek

Karamell mártás szépen. Erre figyelj!

A karamell mártás nem nehéz de jó ha nagyon figyelünk és betartjuk a szabályokat.

Egyrészt a karamell iszonyatosan forró, tehát  kezünkre is nagyon vigyázzunk, illetve a forró karamell nem tapad meg szépen a fánkon.

Ergo, várni kell egy kicsit, hogy hűlni tudjon a karamell és csak aztán mártani.

Mutatom:

Ezene a fotón, ezek az első darabok, kissé türelmetlenül, azonnal mártottam. Ahogy kész lett a karamell, még azon melegében:-) szóval a forró karamellbe bele is dugtam a fánkokat. Nem jó!

Lyukacsos, lefolyik… nem jó:-) Lehet újra mártani ha kihűűlt de akkor meg szép vaskos karamell rétegünk lesz, ami ha nagyon szeretjük a karamellt nem is baj, de ha lehet inkább egy mártással készítsük.

Itt, már hűlt a karamell, szép, fényes, egységes bevonat.:-) IGEN:-)

A karamell készítése.
Egyszerűen kristálycukrot melegítsünk, hevítsük serpenyőben, nem kavargatjuk!!! ha felolvadt akkor rázogassuk az edényt, és figyeljünk mert egy pillanat alatt megéghet!

Yamm:-)

Itt a fotón choux látható, vanília krémmel töltve. Igen ez érdekes lehet, mert előbb lett mártva aztán töltve:-)

A töltéséről itt találsz videót.