Piték

Almás pite egy kicsit más tésztával, finomabb

Így még nem készült almás pite.

Maradék tészta volt a fagyasztóban, ráadásul a múltkori zserbó tésztája:-)

Isteni, nagyon könnyed tészta, a savanykás almával pedig elképesztően finom:-)

HV:

  • készítsünk vagy vegyük elő a hűtőből a réteslisztes tésztánkat, receptet itt találsz
  • 1000 g svanyú alma / Idared/
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • pici pudingpor, kb 1-2 tk

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

A tésztát osszuk 2 részre. Az egyiket nyújtsuk ki és a kikent formába tegyük bele. Nyomkodjuk el a szélein.

A töltelékhez reszeljük le ah ámozott almát. Egy gyorsforralóba tegyük az almát, cukrot, fahéjat, citromhéjat, főzzük fel. Igen, levet enged, de nem gond, így terveztem, mert a vaníliás pudinporral besűrítjük.:-)

Ha kész a töltelék és kicsit hűlt akkor öntsük bele a tésztába, formába.

A másik tésztát nyújtsuk ki és fedkük be vele az almás részt.

Igazgassuk meg, vágjuk le a felesleget, szurkáljuk meg és mehet a sütőbe. 30-40 perc alatt készre sül.