Pohárkrémek

Mangós málnás pohárkrémem

A mangó egy része kimaradt a tortából, azért készítettem belőle egy isteni pohárkrémet.

Könnyed, nyári desszert és csupa maradékból lett összedobva.

HV:

  • 100 g mirelit mangó
  • 50 g cukor
  • 1 citrom leve
  • csipet fahéj
  • 300 g tejszínhab

Málnapüré:

  • 100 g mirelit málna
  • 50 g cukor

Piskóta, maradék a hűtőből:-)

 

A mangó pürét készítsük el. Főzzük fel a mangót a cukrot, a citrom levét és a fahéjat. Pürésítsük le mixerrel. Hagyjuk hűlni.

A málnaszószt is készítsük el. Főzzük fel a málnát és a cukrot, passzírozzuk át, mert a magokat nem szeretnénk látni:-)

A tejszínt verjük habbá. A mangó pürét forgassuk bele óvatosan.

A mangós habot töltsük habzsákba.

A pohár aljára a mangós hab kerül, erre kakaós piskóta, erre a málnaszósz és végül mangóhab.

Készítettem egy kekszes változatot is. Ahol csak mangóhab, málnaszós rétegek vannak és a tetjét megszórtam egy kevés zabpelyhes keksszel.

Nagyon finom, és én lepődtem meg a legjobban de a kisfiamnak is ízlett:-)