Piskóták

Csokoládés piskóta receptem

Kísérlet volt a javából:-) Tudom, a Sacher torta alapjai egy csokoládés piskóta, de én most nem azt követtem.

Nagyon finom, jó állagú piskóta és ekellően szaftos is, de gyorsan, könnyen készíthető.

15 cm-es magas falú formához szól a recept:

HV:

  • 5 tojás / L méretű/
  • 100 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g vaj
  • 80 g csokoládé /én tejcsokit hazsnáltam/
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 cs sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A formát fújjuk ki formaelválasztóval. GlazurShopban megvásárolható.

A tojások fehérjét verjük habbá a cukorral.

Ha kész adjuk hozzá a tojások sárgáját és a citromhéjat. Itt már nagyon óvatosan, lassan keverjük. Én robotgéppel keverm itt is.

A vajat és a csokoládét olvasszuk fel együtt. Épp csak elkeverdjen, ha kell hűtsük vissza kicsit.

A lisztet és a sütőport szitáljuk össze és adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Óvatosan dolgozzuk össze, én ezt is robotgéppel csináltam.

Végül mehet bele a vajas csokoládé. Itt is óvatosan dolgozzunk. Én ezt is robotgéppel készítettem.

Mehet a tészta a formába és irány a sütő 40-50 perc.

Isteni finom, szaftos piskótát kapunk.

Gondolnád hogy ez a kakakóporos változat?:-)

Igen, 2 adag piskóta készült. A sötétebbik színűben nem csoki volt hanem kakaópor, 30 g. Egyébként pontosan úgy készült mint a csokoládés változat.

Nagyon jó lett a tortában, mert rétegeztem.