krémek

Gesztenyés tortakrém receptem

Gesztenyés krémet készítettem már de az egy mascarponés változat volt, most egy igazi ínyenc tortakrém receptem következik.
Egyrészt az állaga csodálatos, tart, nem indul önálló életre, másrészt pedig őrülten finom.

Nem is húzlak tovább lássuk a receptet:-)

HV: 1 16 cm-es gömb torta töltéséhez és pár pohárkrémhez:-)

  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 400 ml tej
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 1 kupak rum aroma
  • 250 g vaj

Igen ez egy pudingos alapú krém, viszont  a vanília puding és az extra rum aroma valami csodát művel a geyzstenyével:-)

A pudingot főzzük meg a 400 ml tejjel. 300 ml forraljunk fel a tejből, 100 ml-vel keverjük el a pudingport majd öntsük össze és sűrítsük be.Hűtsük ki teljesen.

A vajat habosítsuk ki, mikor már szép világos adjuk hozzá a teljesen lehűtött vaníliás pudingot. Keverjük el és mehet is bele a puha gesztenye massza kisebb adagokban. Foylamatosan keverjük közben. Végül ízesítsük rum aromával. Ha felnőtteknek készül akkor mehet bele igazi rum.:-)

Valmi őrületesen finom krém:-)

Ilyen betöltve.

Én még fogok egy pár kört futni ezzel a krémmel, hiszen mehet hozzá extra hozzávalóként szilva, áfonya, vörösáfonya, barack is akár.

Remélem elkészíted és te is imádni fogod:-)