Piték

Pekándiós pite, mert megérdemeljük a kényeztetést

A bevált pite tésztámat használtam ismét, nagyon finom és nem kell vakon sütni mert szépen a formában marad.:-)
Kattints a receptért.

Ez egy nagy adag pite recept, készítsd el bátran, a felét hazsnáld fel a maradékot pedig jól becsomagolva tedd a fagyasztóba. 2-3 hónapig szépen eláll és ha pitét ennétek akkor már van kész tészta.:-)

A TÖLTELÉK. a piteformam érete kb 30 cm IKEÁS cucc:-)

  • 3 nagy tojás /L méret/
  • 90 g barna cukor
  • 100 ml méz
  • 88 g étcsokoládé
  • 4 ek vaj
  • csipet só
  • 375 g pekándió + 150 a díszítéshez
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 nagy csipet fahéj

Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

A tojásokat és a cukrot habosítsuk ki.

Közben a vajat és a csokoládét olvasszuk fel.

A pekándiót /375 g/ daráljuk le, de ne túl finomra.

A tojásos keverékhez adjuk hozzáa sót,  a vajas csokoládét és keverjük el.
Mehet bele a méz is, keverjük el.

Végül a diós, fahéjas,  narancshéjas keveréket is dolgozzuk bele.

A pite tésztáját nyújtsuk ki, tegyük a formába, szépen igazgassuk el.

Töltsük bele a tölteléket.Rakjuk körbe a diókkal és a közepére is jusson egy kevéske.

Süssük készre 30-40 perc alatt.

A töltelék receptjének forrása: https://bakingamoment.com/double-chocolate-pecan-pie/