Piskóták

Teljes kiőrlésű stabil piksóta receptem gömb formához is

Csupán a kíváncsiság vitt rá:-) hogy kipróbáljam ezt a receptet is teljesk iőrlésű liszttel. És IGEN? tök jól mködik!

Az alap viktória piskótát hazsnálom, egy kis tejjel lazítva, illetve uyge a lisztet cseréltem le.

Meseszép stabil piskóta készült belőle.

HV: 1 db 12 cm félgömb és 1 db 12 cm magas falú formához

  • 250 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 4 tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt LIDL
  • 40 g kakaópor / 22%-os/
  • 50 ml tej

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A formát kifújtam formaelválasztóval.

A vajat és a porcukrot habosítsuk fel robotgéppel.

Mehet bele egyesével a tojás. Mindegyik tojással jó alaposan keverjük át.

Tehát a tojások elkeverve, mehet bele a só, sütőpor és a kakaóporral elkevert  liszt is. Keverjük tovább.Én robotgéppel dolgoztam végig. A legvégén mehet bele a tej is. Dolgozzuk össze és kész is.
Szép sűrű, kanállal adagolható tésztát kapunk.

A tészta mennyisége nem kevés, de töltsük meg a formánkat tele, IGEN TELE! Ezért fog púposodni, repedni is kicsit, de oylan meseszép félgömbünk lesz hogy becsurrantunk tőle.:-)

A sütési idő hosszú, nagyon hosszú, 40-50 perc is kell. Ha ennyi idő alatt sem sült át, akkor csökkentsd a hőmérsékletet 160 fokra és süsd készre.

Nézd miylen szép lett.

A legszebb az egészben, hogy tényleg tökéletesre sikeredett. Nem kellett levágni a félgömb tetejét.:-)
Megtartom ezt a recit, mert jó az épített, faragott tortákhoz, és nagyon finom szaftos a piskóta. Könnyű és viszonylag gyors a készítése is.

Ez a torta, üst torta készült a fenti piskótákkal.