figura készítés

Figura massza készítése egyszerűbben

A figurázásnál sokan, nagyon sokan panaszkodtok, hogy vagy nem szárad meg, vagy teljesen kiszárad.
Nem mindegy miből készítjük a figurákat.
Én sokáig csak néztem, hogy neki miért oylan szép, sima, az enyém meg oylan viharvert kinézetű.
Aztán rengeteg videó megnézése hozzásegített, hogy nem ártana normális, ha lehet figura masszát hazsnálnom.:-)

Ilyenem nincs még, így ismét keresgélés következett, illetve cukrász, virágos, figurás emberektől hallottam, hogy sok esetben két massza keverése nagyon jó lehet. Persze titkokat nem kaptam, melyik masszát mivel keverjem, miylen arányban, ezért nekiduráltam magam én:-)

SIKER!

De előtte álljunk meg egy kicsit.
A madárka sok sok évvel ezelőtt készült, fondant masszából. Iylen kis figuránál, ami ráadásul nem is bonyolult, elég a fondant is, hiszen nem fog eldőlni, leesni a fejem lehajolni a keze stb….

 

DE!
Ha nagyobb figura készül, aminek keze, lába is van, netán áll is, na itt már érdemes más masszát hazsnálni.

Én a funcakes szürke fondantját gyúrtam össze a renshaw virágmasszával, -GlazurShopban megvásárolható- 2/3 fondant 1/3 virágmassza és valami leképszető jó állagú figura masszát kaptam.

Nem szárad irtó gyorsan, de azért szárad. Sima a felülete és teljes száradás után sem repedezik meg.

Könynen kezelhető, nem ragad, tehát nekem nagyon bejött:-)

Itt még csak össze van ragasztva, és képzeld nem lett merevítve sehol, ebben a maciban nincsen saslik pálca sem fogpiszkáló:-)

1 nap száradás után pedig:-) Olyan szép sima a felülete <3 imádom

A maci készítését megnézheted itt, magyar nyelvű ,videós segítségem.