Gyors kakaós keksz, imádni fogod :-)
- 150 g vaj
- 150 g porcukor
- 2 egész tojás +2 db sárgája
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 50 g 22%-os kakaópor
- 1 nagy csipet fahéj
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A puha vajat a porcukorral habosítsuk ki.
Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, közben folyamatosan keverjük. Ha szép egynemű akkor a tojások sárgája már mehet egyben is bele, vagyis mindkettő. Keverjük ezzel is tovább. Adjuk hozzá a citromhéjat.
A lisztet a kakaóport és a fahéjat szitáljuk össze. Ezt is beleönthetjük és keverjük tovább bátran a habverő fejjel.
Kb 1 perc és szépen összeáll a massza.
Töltsük habzsákba, én 1J csillagcsövet hazsnáltam, és nyomjunk kis halmokat a sütőpapírra.
170 fokon 6-7 perc alatt süssük készre.
TIPPEM
Figyeljünk rá, mert ha tovább sütjük akkor megkeményedik a keksz, illetve ha nagyobb a hőfok megéghet a zséle.
Finom omlós kekszet kapunk.
Én porcukorral szórtam meg a tetejét, de díszíthetjük csokoládéval, sőt:-) nutellával is isteni finom.
2 nagy tepsi keksz készül, irtó gyorsan fogy:-)
Meg is tekerhetjük a kekszet, így kis koszorúkat kapunk.
recept forrása: desszert magazin
You must log in to post a comment.