Uncategorized

Gyors kakaós keksz, imádni fogod :-)

  • 150 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 2 egész tojás +2 db sárgája
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 50 g 22%-os kakaópor
  • 1 nagy csipet fahéj
  • 200 g teljes kiőrlésű liszt

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

 

A puha vajat a porcukorral habosítsuk ki.

Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, közben folyamatosan keverjük. Ha szép egynemű akkor a tojások sárgája már mehet egyben is bele, vagyis mindkettő. Keverjük ezzel is tovább. Adjuk hozzá a citromhéjat.

A lisztet a kakaóport és a fahéjat szitáljuk össze. Ezt is beleönthetjük és keverjük tovább bátran a habverő fejjel.

Kb 1 perc és szépen összeáll a massza.

Töltsük habzsákba, én 1J csillagcsövet hazsnáltam, és nyomjunk kis halmokat a sütőpapírra.

170 fokon 6-7 perc alatt süssük készre.

TIPPEM

Figyeljünk rá, mert ha tovább sütjük akkor megkeményedik a keksz, illetve ha nagyobb a hőfok megéghet a zséle.

Finom omlós kekszet kapunk.

Én porcukorral szórtam meg a tetejét, de díszíthetjük csokoládéval, sőt:-) nutellával is isteni finom.

2 nagy tepsi keksz készül, irtó gyorsan fogy:-)

Meg is tekerhetjük a kekszet, így kis koszorúkat kapunk.

 

recept forrása: desszert magazin