Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Kezdőlap
  • TANFOLYAM
  • RECEPTEK
    • ALAPOK
      • ganache
    • Krémek
    • Receptek
      • alapreceptek
      • Piskóták
      • Francia alapok
      • Entremet
      • Pohárkrémek
      • habok
      • Molekuláris konyha
      • Bonbon
      • Francia desszertek
        • Mille-feuille
        • Pavlova
        • Tart
        • Makaron
        • Szuflé
        • Különlegességek
        • Tányérdesszertek
      • Kekszek
        • kekszdíszítés
      • Kevert tészták
      • Klasszikusok
        • Bejglik
        • kelt tészták
        • Piték
        • Mézesek
        • cakeroll
        • égetett tészták
      • Mentes
        • Gluténmentes
      • Csokoládés édességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
      • Sós
        • Főételek
        • Rizs
        • Levesek
    • Tortadíszítés
      • Tükörglazúr
      • formatorták
      • cukorcsipke
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • fondant kiegészítők
      • figura készítés
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Torta
  • Kapcsolat
  • Rólam
  • Blog
  • Bejelentkezés

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2017
  • december
  • 11
  • Gyors kakaós keksz, imádni fogod :-)
Uncategorized

Gyors kakaós keksz, imádni fogod :-)

Via
december 11, 2017április 4, 2019

  • 150 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 2 egész tojás +2 db sárgája
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 50 g 22%-os kakaópor
  • 1 nagy csipet fahéj
  • 200 g teljes kiőrlésű liszt

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

 

A puha vajat a porcukorral habosítsuk ki.

Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, közben folyamatosan keverjük. Ha szép egynemű akkor a tojások sárgája már mehet egyben is bele, vagyis mindkettő. Keverjük ezzel is tovább. Adjuk hozzá a citromhéjat.

A lisztet a kakaóport és a fahéjat szitáljuk össze. Ezt is beleönthetjük és keverjük tovább bátran a habverő fejjel.

Kb 1 perc és szépen összeáll a massza.

Töltsük habzsákba, én 1J csillagcsövet hazsnáltam, és nyomjunk kis halmokat a sütőpapírra.

170 fokon 6-7 perc alatt süssük készre.

TIPPEM

Figyeljünk rá, mert ha tovább sütjük akkor megkeményedik a keksz, illetve ha nagyobb a hőfok megéghet a zséle.

Finom omlós kekszet kapunk.

Én porcukorral szórtam meg a tetejét, de díszíthetjük csokoládéval, sőt:-) nutellával is isteni finom.

2 nagy tepsi keksz készül, irtó gyorsan fogy:-)

Meg is tekerhetjük a kekszet, így kis koszorúkat kapunk.

 

recept forrása: desszert magazin

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...
Share :
Tags: gyors kakaós kekszkakaós keksz

Bejegyzés navigáció

Previous: 2017-ben történtek velem:-)
Next: Kakaós nutellás krémem, isteni és szuper a tartása

Hasonló a témában

Pekándió tart egy kis őrültséggel fűszerezve

Rozettás tortadíszítés, ÉLŐ VIDEÓBAN

Tonkabab-sárgabarack

You must log in to post a comment.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BEJELENTKEZÉS

Emlékezz rám
Forgot Password?
Csatlakozz hozzánk!

A Tortaiskoláról

A tortaiskola weboldala egy Online Francia cukrász képzési weboldal.
Kezdők és profik is csatlakozhatnak, hiszen többféle nehézségi szintű recept közül választhatnak a tagok.

A zárt csoportban videós segítségek és leckék könnyítik a tanulást.

A weboldal 2015 óta működik, de tagsághoz kötve 2019 óta üzemel.

Iratkozz fel a Blog értesítőre

Add meg az e-mail címedet

Join 13 120 other subscribers

Legújabb recept

  • Mák mousse-szeder-citrom
    január 8, 2021
  • Vegán, Gm maracuja- kókusz
    január 4, 2021
  • MÁKOS FINANCIER-LIME MOUSSE
    január 4, 2021
  • Mézes -csokoládés torta
    december 14, 2020
  • Gluténmentes mák torta, citrommal, meggyel
    december 9, 2020
  • Füstölt paprikás vajkaramellás fánk a fánkban
    december 7, 2020

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: