krémek

Kakaós nutellás krémem, isteni és szuper a tartása

Mondanám, hogy a véletlen műve de nem:-)
Inkább a mi van otthon recept típus ez:-)

Nagyon jó állaga van, habos de van tartása és valami elképesztően finom, selymes és tartósan megmarad az íz a szánkban:-)

 

HV:

  • 350 ml tej
  • 20 g vaj
  • 1 csomag Dr Oetker vaníliás pudingpor
  • 250 g vaj / LIDL/
  • 3 ek tej
  • 100 g porcukor
  • 3 ek Holland kakaópor
  • 3 ek Nutella

Elkészítés:

A tejben főzzük meg a pudingot. Nagyon sűrű, beton jellegű lesz:-) Ha kész tegyük is bele még melegen a 20 g vajat, keverjük el szépen és tegyük félre hűlni. Én sütőpapírral takartam körbe hogy ne bőrősöfjön.

Addig amíg hűl a krém készítsük el a vajat is. A vajat a 3 ek tejjel és a 100 g porcukorral habosítsuk ki.
Nagyon ramatyul néz ki de nincs gond, össze fog állni:-)

Ha a puding kihűlt akkor keverjük át, kicsit lazítsunk az állagán.

Mehet is bele a habosított vajba, keverjük folyamatosan közepes sebességen. Ha összeállt akkor mehetnek bele az ízesítők, vagyis a kakaópor és a nutella is. Keverjük össze és kész is.

Őrülten finom:-)

Hűtőben kb 3-4 napig eláll.