Karácsony · Mézesek

Puha és nagyon finom mézeskalács recept

Anikó megosztotta velünk a jól bevállt mézi receptjét. Számos recepten túl, van nekem is bevállt klasszikusom de a kíváncsiságom nagyobb úr volt:-)
Így kipróbáltam.

Amit Anikó tanácsol a receptjében, vagyis nagyon jót tesz a mézi tésztájának ha álla a hűtőben, az igaz. 🙂 Én időhiányában hagytam szegénykémet állni 3 napig a hűtőben és csodás tésztát kaptam végül.

A receptet itt találod.

Ami kimaradt a receptből az a nyújtása, vagyis 4-5 mm vastagságra nyújtsuk a tésztát.

A tészta nagyon könnyen nyújtható, szép sima állaga van.

Könnyen szaggatható, nagyon jó állagú a tészta.

Sütés után ism egtartja az állagát, simaságát.
TIPPEM!
Hagyjuk a megsült kekszet a sütőlapon kihűlni, különben összeesik:-)

A gyerkőcömmel válogattuk a kiszúrókat, így volt ebben minden, angyalka, star wars, Mickey:-)

Végül:-) Együnk belőle sokat, mert nagyon finom. Dobozban tároljuk és friss, puha marad.