Karácsony · Klasszikusok

Zserbó golyó, a megunhatatlan gyors nasi

Kötelező elkészíteni, hiszen zsebó élményt ad, de közelsem annyi idő elkészíteni:-)

Gyors nasi, amit kb bármikor összedobhatunk, kb 20 perc alatt.
A receptet innen adaptáltam.

HV:

  • 15 dkg kekszmorzsa
  • 10 dkg darált dió
  • 17 dkg sűrűbaracklekvár
  • 20 dkg étcsokoládé (60%-os)
  • 3 dkg darált dió (a díszítéshez)
  • 1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A kekszet és a diót összeforgatjuk, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható legyen az állaga.

Ezután kb. falatnyi golyókat formálunk belőle  majd sütőpapíros tálcára rakosgatjuk, és hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen.

A csokoládé háromnegyedét és az olajat gőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a maradék csokit, és kevergetve feloldjuk benne. Ez az oltásos módszer, vagyis gyorsan temperáljuk a csokoládét, így szép fényes és roppanós marad a csokoládé burok.

 

A jól kihűlt golyókat belemártjuk az olvasztott csokoládéba, lecsepegetetjük a dióval megszórjuk és hagyjuk teljesen megredmedni.