Karácsony · Klasszikusok

Klasszikusok, bejgli receptek

A bejgli nem nehéz, vagyis készíteni nem nehéz de azért figyeljünk rá, és tartsuk be amit leírnak:-)
Én Farkas Vilmos oldaláról nézek klasszikusokat, hiszen ebben profi.

A bejgli recept is tőle van és a töltelék, klasszikus töltelék receptért is hozzá érkeztem.

Mákos tötlelék

120 ml víz

125 g cukor

1 citrom reszelt héja

1 narancs reszelt héja

1 narancs leve

1 citrom leve

1 vaníliarúd kikapart belseje

1 csipet fahéj

240 g darált mák

 

Elkészítés:

Én annyit változtattam a recepten, hogy az édesmorzsa helyett több mák került a töltelékbe és egy kicsit több folyadék is.

A száraz hozzávalókat keverjük össze, vagyis mák, fahéj. Az összes többi hozzávalót, kivétel a citrom és narancs leve forraljuk fel.

A száraz hozzávalókat öntsük nyakon a felforralt sziruppal és keverjük át. Elég sűrű állagot kapunk, ezért jöhetnek a levek:-) citrom és narancslét is adjuk hozzá. Ez szépen fellazítja a töltelékünket.

Isteni finom máktölteléket kapunk. Jól, könnyen lehet teríteni, nem okoz gondot a tésztára felkenés sem, és nem is reped meg a bejgli sütés közben.

A diós bejgli pontosan így készül, annyi változás van csak , hogy nem kerül bele citromlé.

120 ml víz

125 g cukor

1 citrom reszelt héja

1 narancs reszelt héja

1 narancs leve

1 vaníliarúd kikapart belseje

1 csipet fahéj

240 g darált dió

Elkészítés:

Én annyit változtattam a recepten, hogy az édesmorzsa helyett több mák került a töltelékbe és egy kicsit több folyadék is.

A száraz hozzávalókat keverjük össze, vagyis dió, fahéj. Az összes többi hozzávalót, kivétel a narancs leve forraljuk fel.

A száraz hozzávalókat öntsük nyakon a felforralt sziruppal és keverjük át. Elég sűrű állagot kapunk, ezért jöhetnek a levek:-) citrom és narancslét is adjuk hozzá. Ez szépen fellazítja a töltelékünket.

Isteni finom máktölteléket kapunk. Jól, könnyen lehet teríteni, nem okoz gondot a tésztára felkenés sem, és nem is reped meg a bejgli sütés közben.

Gesztenyés bejgli

Nem lesz kedvencem, elkészítettem, mert kíváncsi voltam, de többet nem sütöm, nekem nem ízlett.:-)

Gesztenyés töltelék: 1 rúdhoz

250 g gesztenyemassza

3 ek tej

1 narancs héja és leve

Elkészítés:

Az összes hozzávalót keverjük össze. Ha nagyon sűrű akkor még adjunk hozzá tejet.

Nagyon tömény, kissé száraz sütés után a töltelék, ezért nem jött be.