tortás alapok

Miért nem megy nekem a burkolás, megmondom

Ne aggódj, nekem sem ment:-)
Átrágtam magam jó pár segítségen, jó pár blog bejegyzésen mire eljutottam addig, hogy sima burkolást tudok készíteni.

Az első burkolásaim vajkrémmel indultak és oylanok voltak, hogy jajj:-) Kicsit lyukacsos, kicsit barázdált, kicsit ferde, kicsit…. nem tökéletes.

Nem nehéz megtanulni, gyakorolni kell és persze a tudás birtokában lenni, vagyis a technikákat ismerni kell.

Mert!
A videós, főleg a gyorsított videós segítségekből mit látunk?
Na mit?
Csupán annyit, hogy a készítő ken, forgat, simít, ken….. nem beszélnek, a lényeget, LÉNYEGET kihagyják a videóból, vagyis azt hogy a torta közben egy pár alkalommal a hűtőben is van:-)

Nézd én itt kezdtem:-)

Mára pedig itt tartok.

Elárulom mit csinálok én is:-)

Igazán a ganache burkolásnál figyeltem fel rá, hogy ott sokkal könnyebb a sima felület elérése. Ettől függetlenül -bár már 4 éve tortáztam- elmentem egy ganache burkoló tanfoylamra.:-) Kopenkánál voltam, szívből ajánlom, profi:-) <3

Tehát innen indultam meg igazán, a vajkrémes burkolásnál is morzsakabát hűtés, első réteg vajkrém és hűtés.

A hűtőben szépen megdermed a vaj, így a következő rétegnél már csak a javítások maradnak, nagyon könnyű dolgozni hiszen hideg felületünk van, langyos vajkrémmel, azonnal rá is tapad az új réteg az első rétegre. Felkenés után lehúzzuk a felesleget és addig ismételjük a javítást amíg szép egyenletes felületünk lesz.

Le is videóztam, itt találod a videókat.

Ezzel a technikával készülnek a ganache burkolatos torták is.

A ganache burkolás számomra egyszerűbb és könnyebb, mert nekem valahogy látványosabb, gyorsabb az egész folyamat.
Videóztam természetesen itt is, hogyan burkoljunk ganache-al.

Sőt odáig merészkedtem idén, hogy négyzet tortának is nekiláttam, de most már tudással a birtokomban:-) Természetesen videóztam itt is:-)

A négyzet torta már haladóknak való, hiszen itt a sarkok kellenek, kötelezőek.

Kezd el, fogj bele, bátran készíts tortákat, burkolj és gyakorolj. MENNI FOG NEKED IS!
Hiszen:-)
Minden megtanulható:-)

 

ui: a faragott és magas torták sem jelentenek már kihívást, mert begyakoroltam a technikát.