Piskóták

Isteni mákos piskóta recept

Finom, szaftos és nem túl édes. Isteni finom:-)

Könnyű készíteni is, tehát bátran, kezdők is nekiláthatnak.
Kb Viktória piskóta készítés, de nincs benne fehérjehab. Ettől még rusztikusabb, még szaftosabb a tészta, és nem, nem emelkedik meg túlzottan.

A receptet egy hazai blog oldalon találtam, itt.

HV: 18 cm formához

  • 75 g darált mák
  • 90 g finomliszt
  • 70 g kristálycukor
  • 75 g vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet fahéj

Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A puha vajat és a cukrot habosítsuk ki.

A tojások sárgáját is adjuk hozzá és habosítsuk tovább.

Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, liszt, mák, fahéj és szódabikarbóna.

Felváltva adagoljuk a hbaosított vajhoz a száraz hozzávalókat és a tejet.
Szép sima, sűrű tésztát kapunk.

Én magas falú formában sütöttem, hiszen már más forma nem is nagyon van otthon:-)

Kifújtam formaelválasztóval a tésztát belesimítottam és irány a sütő 25-30 percre.

Ha kész akkor hűtsük le teljesen.

Ahogy írtam nem igazán fo megemelkedni a tészta, a kisült piskóta de nem is ez a cél.

Én így is kicsit vaskosnak találtam, méreteiben elég nagy lett:-) a végeredményt tekintve.:-

Hogy miért lesz kedvenc?
Szaftos, puha, van textúrája, imádom az iylen piskótákat.