Nyári torták

Mákos piskóta, lemon curd habbal és roppanós mákos habcsókokkal

Isteni finom és őrült gyorsan fogy:-)

Igazából ez egy könnyed desszert, leszámítva a mákos piskóta nehézségét. Nyári desszert ez a javából a citrom fanyarságával.

Könnyű elkészíteni, kezdők is bátran nekiláthatnak. Bárkit elkápráztathatunk ezzel a finomsággal.
Készíthetjük szezonális gyümölcsökből is, hiszen sok sok gyümölcs alkalmas a curd-lekvár-krém, készítésére. Málna, eper, maracuja, narancs stb….

Amiket el kell készítened:

mákos piskóta

lemon curd hab

mákos habcsók

Néhány gyakorlati útmutató azért nem árt:-)

A piskóta gyerekjáték.:-)

A lemon curd, hab készítésénél a kész lemon curdből, vagyis amikor már mindent belekevertünk átszűrtük, vegyünk ki 4-5 evőkanállal a szószból, hiszen ezzel is díszítjük a torta tetejét.

A torta összeállítása.

Jó ha van csatos formánk és nem egy magas falú nem nyitható formával próbáljuk szépen elkészíteni. Hiszen a hab lágy, bár be lehet tenni a fagyasztóba akkor könnyebben kijön a formából, de nem ez a legjobb megoldás. Én magas falú formában készítettem el, kibéleltem a formámat sütőpapírral- nem valami szépen, ez meg is látszik a torta oldalán- és a sütőpapír segítségével emeltem ki a tortámat. nem volt könnyű menet:-)

Tehát piskóta alul, erre kerül a hab és mehet be a hűtőbe vagy a fagyasztóba.

Ha megdermedt akkor öntsük rá a félre tett lemon curd-öt, terítsük el szépen és ismét hűtsük, hogy megdermedjen ez is.

Díszítsük a habcsókokkal és némi darál mákkal.

Isteni finom, látványos desszert.

recept forrása: http://izboltiz.cafeblog.hu