habcsók

Habcsók recept, tojásfehérjeporból

A kíváncsiság is hajtott de a legfőbb oka hogy porból készült a habcsók az az hogy nem volt csak fehérjém.:-)
Ha van porom akkor kísérletezzünk, majd lesz valami:-)

És, igen, lett méhgozzá meseszép habcsók.

A recept nem nehéz, de tarts be minden mértékegységet különben nem fog sikerülni.

És egy érdekességet is tapasztaltam ám tegnap este. A habcsók pecsét lapokra javasolt a főzött habcsók alap készítése, különben nem fog működni. Tegnap kipróbáltam ezzel a nem főzött habcsókkal is és pöpec.
DE!!!
DE!!
Hogy miért sikerülhetet így is?
Mert kezelve van a fehérje, ez már egy pasztőrizált, porított -rengeteg kezelésen átesett alap por- tehát ezért működött a hbacsók pecsét!

Elkészítés: melegítsük elő a sütőt 95 fokra

10 g fehérjepor és 60 ml meleg vízet keverjünk el kicsit. Nagyon ronda kinézete van, én megszoktam hisz dolgozom a porral már jó ideje. Irány a robotgép közepes fokozaton verjük habbá.
Mikor már majdnem jó -és igen itt jön a gyakorlat be a képbe:-) – akkor adjunk hozzá 100 g porcukrot. Keverjük ezzel is tovább.

És mikor már tényleg a legvégén járunk akkor mehet bele 1 csapott teáskanál keményítő. Itt nem mértem, hiszen a keményítő az állagán változtat, vagyis csontszárazra sül a habcsók. Ha kicsit több vagy kicsit kevesebb az nem igazán lényeges.

Kész a habcsók alap, én színeztem is, kékre.

Töltsük habzsákba és nyomjunk szép halmokat a sütőpapírra.

Videóztam is, mutatok pár izgalmas dolgot:-)

Irány a sütő 95 fok, 1:30 perc. LÉGKEVERÉSEN!