tortás alapok

Mennyi krémet készítsek a tortámhoz?

Sokan kérdezitek, hogy mekkora piskótához mennyi krémet készítsetek.
Ez függ egy pár dologtól.
Piskóta típusától és a krém típusától is, illetve még a technikai is ott van a háttérben.
Én szeretem egyformára hagyni, vagyis akkor a krém réteg mint a piskóta.  DE van aki kevesebb, van aki több krémet tölt be.

Most egy sorozat indul, elkezdem leírni, hogy mekkora tortához mennyi krémet használok én, mennyit készítek.
Így is benne van hogy kimarad egy pici krém, de azt felhasználhatjuk pohárkrémhez, cakepophoz…

10 cm

12 cm

15 cm

15 cm-es 4 lapos szaftos piskótához én ezt a mennyiségű krémet készítem.
Epres krém pl:
500 g eper
1 cs vaníliás pudingpor
350 ml tej
250 g vaj

Ezzel a mennyiséggel szépen megtöltöm a 4 lapos tortát és egy picike marad.
Ezzel a krémmel a torta oldalát is be tudom vonni, morzskabátot is ezzel készítek.

Eperkrém receptem.

 

15 cm-es 3 lapos szaftos piskótához krém mennyiség. Recepttel, epres krém.

 

17 cm

17 cm 4 lapos piskóta

Csokoládés krém receptem amiből egy pici fog maradni csak egy 17 cm átmérőjű 4 lapos szaftos piskótánál.

 

20 cm

 

22 cm

 

25 cm

 

28 cm

 

30 cm

 

35 cm